Prieteni, niciodata, absolut niciodata cand aveti o sambata libera sa nu porniti televizorul pe canalele de stiri. Stati in pijamale, sunati-va prietenii, jucati-va cu cainele ( daca aveti), certati copilul, bateti nevasta ( sotul unde e cazul), pupati-va cu vecinii dar nu va uitati la stiri!!

Eu am comis-o! Gresit! Rau, rau, rau…

Titlu de week-end:

“Iohannis nemultumit pe fb pentru votul senatorilor in cazul Vosganian”. Adica, domnul acesta care “a luat tara inapoi”, e nemultumit ca senatorii nu s-au aliniat la cererea DNA asa, simplu si fara multa vorbaraie, direct si fara comentarii. Adica, dom’le, pentru Ariton ati dat verde si pentru Vosganian nu?

Pai, cu respect, nu cunosc speta integral, dar inteleg ca Vosganian e acuzat de cheltuieli ilegale nu de coruptie. Daca printre voi este vreun economist bazat il rog sa-mi spuna si mie care este legea si articolul de lege care prevede sintagma “cheltuieli ilegale” si care este definitia ei ca eu in Codul fiscal si ceva legislatie de contabilitate publica n-am gasit-o. Asta  intr-o ordine de idei.
In alta ordine de idei, de cand parlamentul trebuie sa se execute la recomandarea oricarei institutii externe lui? Pentru cei care nu sunt juristi trebuie sa mentionez ca dupa noul CPP urmarirea penala se incepe in rem, adica se cerceteaza fapta – daca exista, daca se confirma ca este infractiune, daca exista suspecti in cauza, daca se dovedeste ca suspectii au efectuat acte materiale in cauza. Pana la a fi suspect toti cei care sunt banuiti a sti ceva despre caz, ori cei despre care se face referire in plangere sunt martori. Tu, procuror, poti cerceta. Si poti cerceta indiferent de pozitia sau statutul social al martorului ( proasta denumire, proasta comisie de concepere a noilor coduri penale si de procedura penala, proaste coduri!). Daca toate se confirma ajungem la urmarirea penala. Aici e problema DNA. Pentru show TV, DNA cere aviz favorabil pentru urmarirea penala a parlamentarilor. Este numai una dintre caile prin care se poate incepe aceasta procedura. Se poate face urmarire penala si fara anuntarea suspectului si acesta poate fi anuntat de procedura care s-a desfasurat la final, cand i se prezinta rechizitoriul si intregul material de urmarire. Simplu si fara tam-tam. Numai ca atunci n-ar mai fibrila masele si vizibilitatea DNA ar fi cam cat gaura cheii, daca nu chiar mai mica. Pe langa acest aspect, difuzorii de programe TV ar trebui sa cheltuie si ei ceva bani din publicitate pe niste filme, divertisment ori stiri adevarate pentru tolomacii care lasa deschis TV-ul in week-end.

Nu se intampla asa insa, ei o dau gratis cu DNA.

Revenind, daca n-aveti caine, pisica, copil, nevasta…luati-va macar o pijama! Stati toata ziua in pijama si cititi o carte, beti cafea, rontaiti mere, dar nu va uitati la stiri!

 

Advertisements